Нови кино кадри Пълдин арт клуб
Набиране на нови кино кадри
16 октомври, 2014
Стефка Перифанова
„Шедьоври на симфонизма“ със Стефка Перифанова
16 октомври, 2014
Покажи всички

The Andy Warhol Art Exchange

[cml_media_alt id='4013']Absolut Art Exchange[/cml_media_alt]Oт началото на октомври Absolut представя Andy Warhol Art Exchange – най-голямата онлайн платформа за обмен на изкуство, вдъхновена от проекта Absolut Warhol, който продължава колаборацията на шведския бранд с най-известния попарт художник в света oт 1986 г. насам.

Дигиталната платформа дава възможност на участници от целия свят да покажат креативния си потенциал и да качат или създадат свое произведение на сайта.

В края на всеки месец от октомври до декември всеки участник печели творба на артист от друга точка на света, който може и да е доста известен, а в края на годината един от всички участници в Art Exchange ще стане собственик на истинско оригинално произведение на самия баща на попарта Andy Warhol.

Дигиталната размяна на изкуство в световен мащаб се случва на сайта absolut.com/artexchange, където не е нужно да си артист или художник, за да създадеш собствено изкуство чрез лесни за използване инструменти за обработка на изображения и дигитални творби или да качиш почти всякакви файлове и дигитални формати, включително и от Instagram, Facebook и Twitter. В oбмена участват и много известни артисти от различни държави и континенти, а сред първите участници в Andy Warhol Art Exchange в България са и артистите Искра Благоева, Ицо Птицо, Теодор Лозанов, Yo Vo.

Идеята за най-големия дигитален арт обмен в света се ражда от колаборацията на Absolut с Andy Warhol Foundation благодарение на която брандът представя и новата лимитирана бутилка, резултат от творбата на художника, посветена на култовия шведски бранд. Оригиналната картина на Аndy Warhol, посветена на Absolut през 1986 г. и поставила началото на дългосрочния ангажимент на бранда към изкуството, е пренесена върху емблематичната форма на бутилката, която се продава в лимитирани бройки по целия свят.

Можете да разгледате галериите в The Andy Warhol Art Exchange, да създадете или качите свое собствено произведение oще сега. Ето как:

YouTube / Absolut - via Iframely

Ние ще ви представяме пловдивските артисти, които първи взеха участие в най-големия дигитален обмен на изкуство в света.

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.