All Together Now 6
ALL TOGETHER NOW 6
15 април, 2017
Еко училище PLOVEDIV
Избрахме кошче за боклук
19 април, 2017
Покажи всички

Saiki * Unpredictable * live_glsl

Saiki

Проектът ще покаже две видео инсталации на Vss Ess (Берлин) и един визуален пърформанс на Petko Tanchev/nemko-fi (Пловдив) в пространството на PLOVEDIV.

***

Vss Ess е визуален артист роден в България, понастоящем живее в Берлин. След като завършва бакалавърска степен по визуални изкуства в София, той се премества в Милано където започва магистърска програма по пространствен дизайн. През последните четири години той работи като визуален артист в Берлин, където си сътрудничи с различни музикални продуценти и артисти. Основните теми в неговата работа са вдъхновени от градския начин на живот и опитът да улови уникалната му атмосфера. Творбите на Vss Ess могат да бъдат описани като пътуване през ониричното и изследване на човешкия ум и неговото поведение. В представянето на творбите си той често използва различни техники за холограма. Неговият творчески процес е покана към зрителя да разшири кръгозора си и да забрави всички социални граници.

*

Сайки (Психе)
холограмна видео инсталация

От древни времена, търсенето на истината за нашето съществуване е било винаги една от водещите фикс идеи на човечеството. Мнозина вярват, че основното разбиране на човешката природа се намира вътре в самите нас. Обединението на ум, съзнание и подсъзнание. Нещо видимо за душата, но невидимо за очите. В днешно време ние се опитваме да изразим тези ценности чрез дигитални репродукции на вътрешната ни същност. Разкривайки, чрез използването на нови технологии, причината и целта на нашето съществуване. Със стремеж да разрушим егото си и да се издигнем над него, за да излезнем на нашия собствен път. Нещо като терапия, в която натискаш бутона и то изгаря.

Пърформър: Нина Браунщайнер
Реализация: Vss Ess
Инсталацията е представена за първи път в KOOKOO @OHM Gallery, Берлин през 2014.

*

Непредсказуема
холограмна видео инсталация

Интроспекция върху различните аспекти на живота, която се опитва да определи границите между материалното и духовното. Посвещение на митът за пещерата на Платон: „Ние, окованите, виждаме само сенките, които се отразяват в дъното на пещерата; чуваме само думите, които някои от сенките произнасят. Ала може да се случи така, че някой от окованите да се освободи. “

Пърформър: Кара Норти
Реализация: Vss Ess
Инсталацията е представена за първи път в KOOKOO @OHM Gallery, Берлин през 2016.

***

Петко Танчев е визуален артист и сценограф, понастоящем живее и работи в Пловдив. Завършва специалност „Сценография“ на Национална Художествена Академия – София през 2008 и магистърска степен на програма „Проектиране на авторски визуален спектакъл“ през 2010. Има реализирани редица сценографски проекти и видео инсталации за театрални постановки в страната и участва активно като автор в национални и международни фестивали. От 2016 е куратор на Creative Media Lab – модул за дигитални изкуства в „Нощ на музеите и галериите Пловдив“.
В своите проекти той използва компютърен хардуер и средства за визуално програмиране, за да създава генеративни образи, интерактивни системи, 3D анимация, видео. Неговите виртуални светове преосмислят аспектите на физическата действителност, като я изпълват с различен смисъл и значение. Често работи в спецификата на конкретно пространство (site-specific) и е винаги готов да експериментира с нови медии и съвременни технологии. Друга негова реинкарнация е nemko-fi, VJ артист в популярния аудиовизуален колектив Мелформатор.
В момента преподава „Инструменти за визуално програмиране“ в магистърска програма „Дигитални изкуства“ на НХА и работи като видео дизайнер на свободна практика и мултимедиен артист.

*

live_glsl
визуален пърформанс

nemko-fi ще импровизира на живо със софтуера KodeLife, за да генерира експериментални аудио реактивни изображения чрез glsl код

*** *** ***

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар