All Together Now 6
ALL TOGETHER NOW 6
15 април, 2017
Еко училище PLOVEDIV
Избрахме кошче за боклук
19 април, 2017
Покажи всички

Saiki * Unpredictable * live_glsl

Saiki

Проектът ще покаже две видео инсталации на Vss Ess (Берлин) и един визуален пърформанс на Petko Tanchev/nemko-fi (Пловдив) в пространството на PLOVEDIV.

***

Vss Ess е визуален артист роден в България, понастоящем живее в Берлин. След като завършва бакалавърска степен по визуални изкуства в София, той се премества в Милано където започва магистърска програма по пространствен дизайн. През последните четири години той работи като визуален артист в Берлин, където си сътрудничи с различни музикални продуценти и артисти. Основните теми в неговата работа са вдъхновени от градския начин на живот и опитът да улови уникалната му атмосфера. Творбите на Vss Ess могат да бъдат описани като пътуване през ониричното и изследване на човешкия ум и неговото поведение. В представянето на творбите си той често използва различни техники за холограма. Неговият творчески процес е покана към зрителя да разшири кръгозора си и да забрави всички социални граници.

*

Сайки (Психе)
холограмна видео инсталация

От древни времена, търсенето на истината за нашето съществуване е било винаги една от водещите фикс идеи на човечеството. Мнозина вярват, че основното разбиране на човешката природа се намира вътре в самите нас. Обединението на ум, съзнание и подсъзнание. Нещо видимо за душата, но невидимо за очите. В днешно време ние се опитваме да изразим тези ценности чрез дигитални репродукции на вътрешната ни същност. Разкривайки, чрез използването на нови технологии, причината и целта на нашето съществуване. Със стремеж да разрушим егото си и да се издигнем над него, за да излезнем на нашия собствен път. Нещо като терапия, в която натискаш бутона и то изгаря.

Пърформър: Нина Браунщайнер
Реализация: Vss Ess
Инсталацията е представена за първи път в KOOKOO @OHM Gallery, Берлин през 2014.

*

Непредсказуема
холограмна видео инсталация

Интроспекция върху различните аспекти на живота, която се опитва да определи границите между материалното и духовното. Посвещение на митът за пещерата на Платон: „Ние, окованите, виждаме само сенките, които се отразяват в дъното на пещерата; чуваме само думите, които някои от сенките произнасят. Ала може да се случи така, че някой от окованите да се освободи. “

Пърформър: Кара Норти
Реализация: Vss Ess
Инсталацията е представена за първи път в KOOKOO @OHM Gallery, Берлин през 2016.

***

Петко Танчев е визуален артист и сценограф, понастоящем живее и работи в Пловдив. Завършва специалност „Сценография“ на Национална Художествена Академия – София през 2008 и магистърска степен на програма „Проектиране на авторски визуален спектакъл“ през 2010. Има реализирани редица сценографски проекти и видео инсталации за театрални постановки в страната и участва активно като автор в национални и международни фестивали. От 2016 е куратор на Creative Media Lab – модул за дигитални изкуства в „Нощ на музеите и галериите Пловдив“.
В своите проекти той използва компютърен хардуер и средства за визуално програмиране, за да създава генеративни образи, интерактивни системи, 3D анимация, видео. Неговите виртуални светове преосмислят аспектите на физическата действителност, като я изпълват с различен смисъл и значение. Често работи в спецификата на конкретно пространство (site-specific) и е винаги готов да експериментира с нови медии и съвременни технологии. Друга негова реинкарнация е nemko-fi, VJ артист в популярния аудиовизуален колектив Мелформатор.
В момента преподава „Инструменти за визуално програмиране“ в магистърска програма „Дигитални изкуства“ на НХА и работи като видео дизайнер на свободна практика и мултимедиен артист.

*

live_glsl
визуален пърформанс

nemko-fi ще импровизира на живо със софтуера KodeLife, за да генерира експериментални аудио реактивни изображения чрез glsl код

*** *** ***

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.