PLOVEDIV на Мачу Пикчу
PLOVEDIV на Мачу-Пикчу
26 ноември, 2012
Мобилно Еко Училище PLOVEDIV
Мобилно еко училище PLOVEDIV
6 декември, 2012
Покажи всички

„Насилие и ненасилие“ – конкурс

Съюзяваме се с издателство „Точица“ в името на важна кауза, насилието в различните му форми. Темата не се дискутира достатъчно в училище и извън него, а единствено последствията.

„Насилие и ненасилие“ на Брижит Лабе и Мишел Пюеш е книжка, издадена с помощта на БНП Париба. Изданието е с красиви корици, още по-красиви илюстрации и много важни текстове. Тя е част от поредицата „Философски закуски“, която представя възможността възрастни и деца да дискутират различни идеи. С книжката си даваме отговори на разнообразни въпроси…

Кога спортът се превръща в насилие? Какви причини се крият зад един шамар? Да бойкотираме ли продажбата на старите кифлички, ако пресните отиват само за възрастните?


Издателство „Точица“ и PLOVEDIV ви задават друг въпрос:

Кого ще послуша побойникът на класа, за да спре?

Отговорите трябва да бъдат мотивирани. Право на участие за трите книжки имат деца на възраст между 7 и 15 (навършени) години. Срокът за изпращане на текстовете е до 16 декември 2012 (включително). Най-интересните отговори ще публикуваме тук на 19 декември, когато ще обявим и победителите!

Мили деца, изпратете ни имейл на [email protected], а ако си нямате свой, може да използвате този на вашите родители, по-големи братя и сестри и всеки, чието доверие имате.

Очакваме писмата ви!

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.