PLOVEDIV в детайлиPLOVEDIV detailed
9 февруари, 2012
Няколко разхвърляни мисли за Трифон/Валентин
14 февруари, 2012
Покажи всички

Love At Second Hand

I love second hand

Винаги ми вдига адреналина. Миризмата в магазин за дрехи 2-ра употреба. И ме възбужда по необясним, клошарски начин. Чувството може да се сравни единствено с това, когато заклет ловец тръгва на лов из гори тилилейски и още не знае какво ще му излезе пред пътя. Така и аз пристъпвам в магазините 2-ра употреба. С тихо любопитство и стаена надежда, че този ми рунд ще завърши с попадение.

Отдавна съм се отказал да купувам нови дрехи на баналните масови марки, които в България за съжаление все още идват с 2 сезона закъснение, а цените им са по-високи от времето, когато са били актуални колекции. И това не е единствената причина. Ако искаш да си наистина модерен и уникален – рови се в 2-nd хендите. И създай модата, така както я усещаш. Ти. Защото да си модерен не е да следваш сляпо тенденциите и обличаш неща, които са моментно модни, но на теб ти стоят ужасно (не на всеки му отиват скини джинси). Модата се ражда на улицата. От млади хора с въображение, идеи и дързост. Да, трябва да си смел, за да наложиш стил или тренд. Избягвай нароилите се като комари покрай Марица през лятото аутлети. Или отново рискуваш да си дадеш парите за нещо, което въобще не си струва и да се слееш с тълпата в сиво-черно-кафяви краски. В 2-nd хендите има невероятни съкровища, които чакат да бъдат открити. Точно от теб.

Автор: МiGel

2 Comments

  1. Caudatum каза:

    Браво! Човек трябва да е свободен да изрази въображението си чрез външния му вид. Цветово, стилово, комбинирано по нехарактерен начин ако щеш 🙂 В 2nd hand почти винаги можеш да откриеш нещо уникално!
    По мое наблюдение „робите“ на модата и налагащите се тенденции от централните магазинчета и реклами често се явяват персони без мнение, за жалост не само в тази сфера. По-лошото е че подобни личности все още смятат дрехите от 2nd hand за нехигиенични и още по-лошо приемат ги за признак на бедност! Що за крив стереотип? От 2nd hand имам само приятни емоции 🙂

    • PLOVEDIV каза:

      Благодарим Caudatum! За наша радост по-интелигентните и креативни млади хора не смятат дрехите втора употреба за нехигиенични, и че са признак на бедност, а както навсякъде по света, умело ги комбинират с нови дрехи. Тези хора не „робуват“ на тенденции. Те създвата такива! 🙂

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.