Шакир Гьокчебаг – Aftermade 🗓 🗺
3 ноември, 2015
Рисунки на Александра Димитрова 🗓 🗺
4 ноември, 2015
Покажи всички

FOSILI – изложба на Никола Минчев и Поли Велкова 🗓 🗺

Авторите Никола Минчев и Поли Велкова наричат FOSILI  разказ за отминали времена. Тайнствени, и донякъде не съвсем разбрани, нещата от нашето днес присъстват като далечни, безсмислени или само визуални обекти. Изровени от двамата автори моменти от настоящето са показани като застинал ход – оставен отпечатък, или фосили – разкриващи се като такива, когато ги срещнем непредубедено. Фосилите са следи, вдлъбнатини, дупки, но също и състояния, впечатления, или други индикатори на отминала жизнена дейност.

Обиконовено фосилите, които представляват празни опаковки или предмети, влачени през седимента, се описват като следи, а аглутинираните опаковки и принтове в скалата се считат за т.нар. трейс фосили. Трейс фосилите, дават бегла светлина за това, което се е случвало. Те потенциално сигнализират за промяна в активността на популацията и отразяват продуктовото разнообразие през времето, като отчасти осветяват тафономичната сянка, която се хвърля от слабо представения във фосилния запис тогавашен начин на живот.

Имитирайки следите и отпечатъците, FOSILI следва семпла и изчистена от натруфени многозначности визуална комуникация. Едновременно с това FOSILI препозиционира традиционната функция на фосилите в условията на времето – като коментира от гледната точка на проектираното през въображението на авторите бъдеще едно фиктивно фосилизирано от тях настояще. FOSILI е канал, който позволява прескачането във времето, предизвиквайки опита на осмисленото в последиците си настояще.

(събитието във Facebook)

from to
Събития
89 Ruski Blvd, Гроздов пазар, Кършияка, Plovdiv, Plovdiv Region, 4000, Bulgaria Map
Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.