Големият американски хореограф Стивън Петронио открива ONE DANCE WEEK 2016 🗺
2 септември, 2016
One Architecture Week търси доброволци 🗺
3 септември, 2016
Покажи всички

Международният фестивал на усмивките гостува в Пловдив 🗺

Международният фестивал на усмивките гостува в Пловдив от 4 до 11 септември. PLOVEDIV ще е едно от местата, където ще могат да бъдат разгледани карикатури.

В Дома на културата „Борис Христов” ще бъдат експонирани номинираните за награда творби, в които майстори на рисувания хумор от цял свят представят своето виждане за нашата страна, Балканите и балканските нрави.

Организаторите на Международния фестивал за пощенско изкуство (Mail Art), хумористична рисунка и карикатура от Фондация „Имеон-Балкани“ са определили за тема на 7-мото издание на фестивала „Дестинация Балкани – Дестинация България“, а генералният спонсор Пощенска банка добавя още една конкурсна категория с поглед напред – „Дестинация: Бъдеще“, свързана с мотото на 25-тата ѝ годишнина.

Партньори на Фестивала на усмивките са Министерството на културата, Световната федерация на карикатуристите – FECO, Съюзът на българските художници, Съюзът на българските филателисти и Българското дипломатическо дружество. Патрон на „усмихнатия“ фестивал е министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията г-н Ивайло Московски.

В Пловдив – българската културна столица ще се проведат заседанията на международното жури, като трима от неговите членове ще подредят свои изложби в квартал Капана.

Румънският карикатурист Кристиан Топан – в галерия PLOVEDIV, Махмут Акгюн от Турция в галерия „Лаутлиев”, а българският „майстор на карикатурата” Анатолий Станкулов ще покаже в Point Blank Gallery изложба сатирична живопис със 17 еротични реплики на картини на Модилиани.

SMILE ART FEST-ът ще стартира на 5 септември от 18.30 ч. с Cartoon Smile Session с участието на членовете на журито на площада на ул. Христо Дюкмеджиев № 10 в Капана, където ще бъде експонирана и изложба на открито с творби от фестивала.

Смайл хепънингът ще продължи на същото място и през следващия ден. Чрез иновативните устройства Bamboo-Spark, осигурени от Пощенска банка, нарисуваното от карикатуристите веднага ще може да бъде дигитализирано и запаметено като файл на телефон или компютър.

Събитието се провежда с любезното домакинство на община Пловдив.

Събития
Map
Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.