Йордан Иванов разказва за Гражданска инициатива НАШИЯТ ПЛОВДИВ
23 ноември, 2016
Интервю с EU Japan Fest
23 януари, 2017
Покажи всички

Европейска столица на културата и Япония 🗓

Първото издание на Форум 2019 има за гост Япония. На пръв поглед е странно толкова далечна страна да има интерес и участие в осъществяването на Пловдив като Европейска столица на културата, но срещата ще представи примери от реално осъществени съвместни проекти между културни оператори и артисти от градове, които са били ЕСК и са били подкрепени от японската неправителствена организация EU Japan Fest.

Форумът ще обърне внимание още веднъж на възможностите за осъществяване на проектни инициативи на български културни оператори и артисти. Това е третата среща с Фокус Япония, която цели да предостави максимално детайлна информация за възможностите за работа и партньорство извън границите на ЕС в контекста на инициативата Европейска столица на културата. EU Japan Fest съществува от 1992 г. с цел сътрудничеството между японски и европейски творци. Организацията има огромен и доказан опит в промотирането на японско изкуство в Европа и взаимодействие в мрежата на Европейските столици на културата. 

Г-жа Юко Хасегава, г-жа Такако Саеки и г-жа Каори Такето ще направят презентация и ще отговорят на въпроси на 24 януари в Малка конферента зала на Дом на културата „Борис Христов“.

Събития
Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.