Модерна академия "Синдикат"
Модерна академия „Синдикат“ стартира записванията за своята пета учебна 2015-2016-та година
4 септември, 2015
Малката нощ 2015: Конкурс в ГХГ 🗓 🗺
4 септември, 2015
Покажи всички

Иван Джеферов и Атанас Терзиев от Biz Labs

Атанаса Терзиев Иван Джеферов Biz Labs

Срещнахме се с Иван Джеферов и Атанас Терзиев от Biz Labs. Поговорихме си за нещата, които се случват покрай тях, за Пловдив и за младите хора в града ни. Причината беше денят на отворените врати, който те организират на 13 септември.

Първоначално беше „Печатницата“ защо сега се наложи тази промяна да бъде „Biz Labs“?
Иван: Хората не разбират всъщност какво значи и решихме да го сменим с нещо разбираемо.
Наско: Когато казвах, че отивам в  „Печатницата“, хората си мислеха, че отивам в истинска печатница. Получи се малък маркетингов  лапсус. Ванката и Стефан бяха кръстили пространството така, защото първата печатница на „Христо Г. Данов“ е била на мястото на сградата в която се помещаваме днес.
Иван: Като цяло има хубава история, но все пак е важно името ни да се запомня лесно и да се свързва с това, което правим.

Какви хора очаквате да идват при вас?
Иван: Креативни хора, които ценят личната си свобода. Професионалисти с различни умения като софтуерна разбработка, дизайн, маркетинг, продажби, човешки ресурси, някакъв вид изкуство.

Ще имате курсове по лидерство, но като че ли в днешно време липсва лидерството. Кои са млади лидери в момента според вас във вашата област?
Иван: Добър пример за млади лидери са предприемачите, които правят нещо, което променя света.
Наско: Конкретен пример аз се сещам за One+, една компания, която е на по-малко от 2 години и произвеждат смартфони, основателите са на 25-26 години, а компанията расте и се развива главоломно.

Каква аудитория целите?
Наско: Като цяло ние търсим млади и амбициозни хора. Те са основната ни аудитория.
Иван:   Желаем да помагаме на стартиращи компании, в това да реализират дейността си.  Има много успешни предприемачи в Пловдив, за които не се говори, но определено имаме какво да научим от тях.

Какво да очакват хората от откриването?
Наско: Ще направим представяне на нещата, които са се случили за краткото време, в което съществуваме. Целим да бъде полезно, приятно и да свързва хората по правилен начин.  Искаме да покажем на хората че помагайки едни на други ще бъдат по успешни и така ще оставим един по-добър Пловдив след себе си.

Казват, че Пловдив се развива много добре, специално в областта на IT технологиите. Факт ли е това?
Иван: Абсолютно. Пловдив е едно от най-добрите места за това в България.

Какво очаквате да се случи в близките 2-3 години и по-скоро какво е наложително да се случи?
Иван: Развитие и подобрение в  образованието. Там силно куцат нещата.
Наско: Соц педагогическите методи на преподаване не са ефективни. Всичко, което научих за икономиката и бизнеса, беше благодарение на интернет. Образованието трябва да бъде доставяно с повече практически примери.

Ще се обвързвате ли с някакви университети в Пловдив или директно ще търсите студенти?
Иван: Ще се свързваме, да. Работим и върху проекти, които ще помогнат на студентите в професионалното им развитие.

Какво им липсва на нашите студенти?
Наско: Мотивация и хъс най-вече.
Иван: Липсва им чувството за лична отговорност,  не им се вменява това, че тяхното развитие и техният успех зависи от тях самите.
Наско: Да, системата завършваме университет, осигуряват ни работя, която работим 40 години и се пенсионираме вече не работи.

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.