Кино седмица в КЦ "Бялата къща"
Кино седмица в КЦ „Бялата къща“ 🗓 🗺
28 август, 2015
Николай Урумов учи чужденците кои сме "Ние, българите" в лятно кино „Орфей”
Николай Урумов учи чужденците кои сме „Ние, българите“ в лятно кино „Орфей” 🗓 🗺
31 август, 2015
Покажи всички

Americanaesoterica 🗓 🗺

Арън Мултън от Лос Анджелис е куратор на изложбата AMERICANAESOTERICA. В нея участие ще вземат американските художници Майк Буше, Стерлинг Руби, Макс Хупър Шнайдер, Джейсън Меткалф и Джен Уест. Авторите в изложбата са едни от изключително популярните имена на световната сцена за съвременно изкуство в момента. Така например участията на Майк Буше включват 53-тото Венецианско биенале и самостоятелни изложби в Център Помпиду (Париж) и Музея за съвременно изкуство в Лос Анджелис. Творби на Стерлинг Руби пък са в колекциите на едни от най-престижните институции по света като музея Соломон Р. Гугенхайм, Ню Йорк; музея Уитни, Ню Йорк; музеите за съвременно изкуство в Лос Анджелис и Чикаго, Тейт Модърн в Лондон и други.

Изложбата се занимава със суеверия, ритуали, магии и конспирационни теории. Авторите използват като вдъхновение специфичния пловдивски и български контекст за създаването на нови и непоказвани досега творби. Изложбата ще бъде открита на 11 септември от 20:00 в присъствието на куратора и художниците Майк Буше и Джейсън Меткалф.

Изложбата е част от Кураторкската програма на НОЩ 2015. Локация номер 69.

(събитието във Facebook)

from to
Събития
ул. ОТЕЦ ПАИСИЙ 40 Map
Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.