"БГ Шлагер и Латино" с Калин Вельов, Тумбаито и Опера Пловдив
„БГ Шлагер и Латино“ с Калин Вельов, Тумбаито и Опера Пловдив 🗓 🗺
10 юли, 2015
Васил Дуев в Moleskin
11 юли, 2015
Покажи всички

Три истински сватби по време на операта „Любовен еликсир“ на Античен театър 🗓 🗺

Три истински сватби по време на операта "Любовен еликсир" на Античен театър

На 16 юли на Античен театър Пловдив три влюбени двойки ще кажат официално „ДА“ и ще разменят брачни халки в самото действие на операта „Любовен еликсир„! Чудесната идея е на режисьора Нина Найденова, която дълго време събира смелост да осъществи проекта. В сюжета на операта двама млади влюбени търсят кураж да признаят, че се обичат. Целта на екипа е да превърне спектакъла в истински празник на любовта.

След анонс във Facebook желание да сключат истински брак заявиха близо 40 двойки като на среща бяха поканени 27 от тях. След попълване на анкетни карти и събеседване с режисьора и с психолог, бяха избрани три двойки, който желаят да изживеят незабравима сватба пред хилядна публика и с участието на целия състав на Операта.  Десислава Накова и Димитър Митев, Цветанка Кърджалийска и Владимир Гаголевичин, Преслава Златанова и Росен Христов ще си разменят брачни халки в присъствието на служебно лице от Дом на младоженците, докато оркестърът свири Сватбения марш, а хорът пее „Многая лета“. Изнесеният ритуал, който ще е вплетен в самото действие на операта, е новост както за общинската администрация, така и за младоженците, които ще репетират редом до солистите Яница Нешева, Марк Фаулър, Петър Данаилов, Светлана Иванова и Евгений Арабджиев. Отправена е покана към кмета Иван Тотев лично да бракосъчетае влюбените двойки.

Диригентът Диан Чобанов и хореографът Боряна Сечанова изявиха готовност да кумуват на младоженците, а художникът на костюмите Яна Дворецка трескаво подготвя допълнителни булчински рокли. За тържеството на сцената е осигурено достатъчно количество „любовен еликсир“, както и редица изненади и подаръци за брачните двойки. От публиката на Античния театър се очаква да скандира „Горчиво“ и бурно да аплодира изпълнителите и младите влюбени.

Спетакълът „Любовен еликсир“ с истинска сватба на Античния театър е част от проргамата Opera Open Light на Държавна опера Пловдив. Билети се продават на касата в Концертна зала, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg

Събития
Античен театър Map

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.