Графити
6 ноември, 2012
PLOVEDIV на Мачу Пикчу
PLOVEDIV на Мачу-Пикчу
26 ноември, 2012
Покажи всички

Представяне на издателство „Точица“

Издателство „Точица“ звучи като да е толкова голямо, колкото и името му. Само двама души, но захванали се със задачата да издават детска литература. Не каква да е, а такава, която децата сами пожелават да четат. И да създадат! Пример за това е последното им издание, „Тетрадка за приказки“, в което освен поместените приказки сътворени от деца, малките читатели имат възможността сами да напишат своя история и да я изпратят в издателството.

И понеже търсим различните лица на културата в Пловдив, бяхме на представянето на софийското издателство в „Петното на Роршах“, където беше по-весело и от на детска дискотека! Щъкащите напред-назад деца биваха успокоявани само с разтворените пъстри страници на книгите. И именно чрез неформалния разговор разбрахме, че „Точица“-та всъщност е голяма. Тази седмица предстои издаването на „Насилие и ненасилие“ – важна книга за нещата от живота, за които сякаш пропускаме да говорим с децата си. А класиката „Щедрото дърво“ е вече изчерпана!

Всъщност една точица може да изглежда мъничка и ненужна, но без нея въпросителната и удивителната са за никъде.

© George Papadopoulos

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.