Графити
6 ноември, 2012
PLOVEDIV на Мачу Пикчу
PLOVEDIV на Мачу-Пикчу
26 ноември, 2012
Покажи всички

Представяне на издателство „Точица“

Издателство „Точица“ звучи като да е толкова голямо, колкото и името му. Само двама души, но захванали се със задачата да издават детска литература. Не каква да е, а такава, която децата сами пожелават да четат. И да създадат! Пример за това е последното им издание, „Тетрадка за приказки“, в което освен поместените приказки сътворени от деца, малките читатели имат възможността сами да напишат своя история и да я изпратят в издателството.

И понеже търсим различните лица на културата в Пловдив, бяхме на представянето на софийското издателство в „Петното на Роршах“, където беше по-весело и от на детска дискотека! Щъкащите напред-назад деца биваха успокоявани само с разтворените пъстри страници на книгите. И именно чрез неформалния разговор разбрахме, че „Точица“-та всъщност е голяма. Тази седмица предстои издаването на „Насилие и ненасилие“ – важна книга за нещата от живота, за които сякаш пропускаме да говорим с децата си. А класиката „Щедрото дърво“ е вече изчерпана!

Всъщност една точица може да изглежда мъничка и ненужна, но без нея въпросителната и удивителната са за никъде.

© George Papadopoulos

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар