Мелформаторски б/лоКации
19 юни, 2014
Какво е отношението ви към Альоша? (видео)
11 юли, 2014
Покажи всички

Слънчев ден и шкурка по гърба

 

„Слънчев ден и шкурка по гърба“ на Вальо Ченков ще бъде представена в SARIEV Contemporary. Това е втората самостоятелна изложба на автора, който показва живописни творби и рисунки от 2013 и 2014 година. Откриването е на 12 юли от 19:00, а изложбата ще може да бъде видяна до 30 август.

Ченков е роден през 1966 в Свищов. Живял е и е работли в Мюнхен, Германия и Ореш, България. Учил е в Националната Художествена Академия, София и в Akademie der Bildenden Kuenste, Мюнхен. Участвал е в редица изложби, между които “Poesie Summer Watou”, куратор Ян Хоет, Белгия; Fuori Uso”, Пескара, Италия, куратор Агнес Колмейер; “Sweet Case Eluminated”, MAC/VAL музей Париж, куратор Катя Ангелова (а.о.); ”Conviction” , Dafen Art Museum, Китай, куратор Уени Уонг (а.о.). Участията му в България включват номинация за наградите за съвременно българско изкуство на М-Тел Unlimited, 2011 и участие в изложбата „Защо Дюшан? От обекта до музея и назад (125 години)”, куратор Мария Василева, САМСИ, 2012. През 2012 реализира първата си самостоятелна изложба в България в SARIEV Contemporary „…ей сега и за малко”.

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.