Up The River
Up River / Нагоре От Реката
19 април, 2017
Интервю с Martin и Sayulke за Nordic Soundscapes
3 юни, 2017
Покажи всички

Скандинавска музика с NORDIC SOUNDSCAPES

Пловдив ще се облее със скандинавска меланхолична романтика по време на Kapana Fest.

Музикалната селекция на Nordic Soundscapes е съсредоточена върху представителите на скандинавската сцена, а именно Röyksopp,Trentemøller, Prins Thomas, Little Dragon, Fever Ray, Todd Terje,Lindstrom, Múm, Björk, GusGus, Lulu Rouge, Lykke Li, Kasper Bjørke и още много музиканти, идващи от северните страни на Европа – Швеция, Норвегия, Финландия, Исландия и Дания.

През последните години скандинавските страни се превръщат в гореща точка на експерименталната, алтернативната и независима музикална сцена, характерна с космично звучене, съчетано със забележителни вокали, около която е съсредоточена и селекцията на **martin** и **sayulke**, чиито сетове преплитат мелодичен хаус, хиптнотичен поп, дарк електроника, диско и техно:

**martin** е меломан и движещата сила на artnewscafe, подбира изцяло музика на заведението, както и част от плейлист-а на онлайн радиотоLMEY. Отдавна е фен на скандинавско звучене, а сетовете му варират в различни стилове и винаги подбира музиката си спрямо атмосферата и настроението на околните. Има изяви, както в Пловдив, така и в София в барове като Club Fargo, Club Void, TELL ME BAR, Bar KICK’S, Jules Verne и др.

https://beta.mixcloud.com/Martin_pz/
https://beta.mixcloud.com/artnewscafe/

**sayulke** е съосновател и част от dj състава на базирания в Пловдив аудио-визуален колектив Мелформатор. Харесва многообразието в музиката, като предпочита основно електронното звучене, добре композираният микс е от ключово значение, но за него най-важна е емоцията, създавана чрез музиката. Скандинавскoто звучене винаги е било определящо за вкуса му, а сред любимите му изпълнители се нареждат имена като Kiasmos, Samaris, GusGus, WhoMadeWho, Röyksopp, Trentemøller, легендарните Sigur Ros и много други.

Тук можете да чуете северния set на sayulke:

http://thevoice.bg/news/set-ot-severa-v-the-voice-of-underground

↟ ↟ ↟

03. June 2017
Gramophone Plovdiv
Start: 22:00
Enter 5/7 BGN

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.