МАЙСКО
9 май, 2014
Боряна
10 май, 2014
Покажи всички

Светозар Гледачев – „Добър ден, нещастнико!“

Светозар Гледачев - Добър ден нещастнико!

Много обичаме да мрънкаме, че сме бедни. Бедни не сме, кой каквото ще да разправя. И Светозар Гледачев това се опитва да ни обясни, но ние сме дебели букови глави.

„Добър ден, нещастнико!“ е задължително четиво за всеки, който иска да разбере на какво се дължи икономическата ситуация у дома, че и в околните страни. Заглавията на статиите от типа на „Простият управник може само да краде“ не са новина за никого и все пак авторът разнищва из основно случващото се у дома, дава и съвети как да се справим, как да имаме повече увереност във възможностите си.

Много добро впечатление прави стилът на писане. Той е достъпен, без излишности, съвсем целенасочен – дори и с термините, които са непознати за хората, които като цяло не се интересуват от икономика. Това е и причината книгата да попадне в нашия подбор на най-интересното от съвременната ни литература. Способността да говориш истини, без дипломатическо завоалиране, е рядкост в обществото ни. Именно затова, нещастници, имате нужда да осъзнаете колко сте щастливи.

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар