МАЙСКО
9 май, 2014
Боряна
10 май, 2014
Покажи всички

Светозар Гледачев – „Добър ден, нещастнико!“

Светозар Гледачев - Добър ден нещастнико!

Много обичаме да мрънкаме, че сме бедни. Бедни не сме, кой каквото ще да разправя. И Светозар Гледачев това се опитва да ни обясни, но ние сме дебели букови глави.

„Добър ден, нещастнико!“ е задължително четиво за всеки, който иска да разбере на какво се дължи икономическата ситуация у дома, че и в околните страни. Заглавията на статиите от типа на „Простият управник може само да краде“ не са новина за никого и все пак авторът разнищва из основно случващото се у дома, дава и съвети как да се справим, как да имаме повече увереност във възможностите си.

Много добро впечатление прави стилът на писане. Той е достъпен, без излишности, съвсем целенасочен – дори и с термините, които са непознати за хората, които като цяло не се интересуват от икономика. Това е и причината книгата да попадне в нашия подбор на най-интересното от съвременната ни литература. Способността да говориш истини, без дипломатическо завоалиране, е рядкост в обществото ни. Именно затова, нещастници, имате нужда да осъзнаете колко сте щастливи.

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.