МАЛКАТА НОЩ 2015: Работилница „Отпечатък“ 🗓 🗺
11 септември, 2015
Капана Фест
КАПАНА ФЕСТ 🗓 🗺
17 септември, 2015
Покажи всички

Проект Т 🗓 🗺

От PLOVEDIV затваряме цикъла деца-жени-мъже с Проект Т. Посветихме го на мъжкото здраве и срама и посещението на лекар.

Според статистиката България е на първо място от 33 държави в Европа по късно диагностициране на рак на тестисите. За съжаление става въпрос за две от възрастовите групи, от 15 до 29 и от 30 до 44 години. Въпреки че този тип рак е лечим в 90% от случаите, късната му диагностика може да доведе до фатален край. Именно и затова се изправяме срещу срама от голото мъжко тяло.

В проекта по собствено желание се включиха различни мъже, сред които студенти, музикант, златен медалист, републикански шампион, IT-специалист… Част от тях нямаха против лицата им да се виждат, но сметнахме, че смисълът на проекта е друг. Не търсим скандалност, онази лична скандалност и ексхибиционизъм. Търсим липсата на срам, когато става въпрос за мъжко здраве. Проект Т е осъществен със спомоществувателството на фондация „Отворени изкуства“ и с подкрепата на лекари от УМБАЛ „Свети Георги“.

Проектът е на Симеон Тодоров и е третият (след Проект Мечка и Булки), който представя социалния аспект на концепцията PLOVEDIV. Фотографиите са дело на Алекзандра Кевин. Изложбата е достъпна за лица над 18 години в кафене-галерия #plovediv на ул. Куртевич 3.

from to
PLOVEDIV Събития
#PLOVEDIV Map
Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.