МАЛКАТА НОЩ 2015: Работилница „Отпечатък“ 🗓 🗺
11 септември, 2015
Капана Фест
КАПАНА ФЕСТ 🗓 🗺
17 септември, 2015
Покажи всички

Проект Т 🗓 🗺

От PLOVEDIV затваряме цикъла деца-жени-мъже с Проект Т. Посветихме го на мъжкото здраве и срама и посещението на лекар.

Според статистиката България е на първо място от 33 държави в Европа по късно диагностициране на рак на тестисите. За съжаление става въпрос за две от възрастовите групи, от 15 до 29 и от 30 до 44 години. Въпреки че този тип рак е лечим в 90% от случаите, късната му диагностика може да доведе до фатален край. Именно и затова се изправяме срещу срама от голото мъжко тяло.

В проекта по собствено желание се включиха различни мъже, сред които студенти, музикант, златен медалист, републикански шампион, IT-специалист… Част от тях нямаха против лицата им да се виждат, но сметнахме, че смисълът на проекта е друг. Не търсим скандалност, онази лична скандалност и ексхибиционизъм. Търсим липсата на срам, когато става въпрос за мъжко здраве. Проект Т е осъществен със спомоществувателството на фондация „Отворени изкуства“ и с подкрепата на лекари от УМБАЛ „Свети Георги“.

Проектът е на Симеон Тодоров и е третият (след Проект Мечка и Булки), който представя социалния аспект на концепцията PLOVEDIV. Фотографиите са дело на Алекзандра Кевин. Изложбата е достъпна за лица над 18 години в кафене-галерия #plovediv на ул. Куртевич 3.

from to
PLOVEDIV Събития
#PLOVEDIV Map
Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар