Обичам те, не те обичам
9 септември, 2014
Малката Нощ: Музей на авиацията
9 септември, 2014
Покажи всички

Пресконференция за Нощ 2014

На специална пресконференция днес беше представена юбилейната програма на най-мащабното събитиe в Пловдив – Нощ на музеите и галериите. Организаторите са подготвили огромен фестивал с над 120 събития, над 90 локации и над 500 артисти от България и света, които ще представят проектите си в двете фестивални вечери на 12 и 13 септември. Тазгодишното издание очаква повече от 60 000 души от цялата страна.

Стефан Стоянов, заместник-кмет „Култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики“, сподели „Даваме шанс на нови хора да се занимават с изкуство. Гледаме в бъдещето. Привличаме и културния елит в Пловдив. Това е възможност за туроператорите, а и за икономиката в града.“ Веселина Сариева, директор на фондация „Отворени изкуства“ припомни, че преди десет години е имало спаднал дух в града, но лека по лека нещата са се променили. Ключова дума на пресконференцията беше „заедно“. Виктор Янков, фестивален директор на Нощ на музеите и галериите, обърна внимание на успеха на фонд „Специални проекти“. „Работата взаимодействие е нещото, което най-много ми харесва,“ каза той.

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар