Обичам те, не те обичам
9 септември, 2014
Малката Нощ: Музей на авиацията
9 септември, 2014
Покажи всички

Пресконференция за Нощ 2014

На специална пресконференция днес беше представена юбилейната програма на най-мащабното събитиe в Пловдив – Нощ на музеите и галериите. Организаторите са подготвили огромен фестивал с над 120 събития, над 90 локации и над 500 артисти от България и света, които ще представят проектите си в двете фестивални вечери на 12 и 13 септември. Тазгодишното издание очаква повече от 60 000 души от цялата страна.

Стефан Стоянов, заместник-кмет „Култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики“, сподели „Даваме шанс на нови хора да се занимават с изкуство. Гледаме в бъдещето. Привличаме и културния елит в Пловдив. Това е възможност за туроператорите, а и за икономиката в града.“ Веселина Сариева, директор на фондация „Отворени изкуства“ припомни, че преди десет години е имало спаднал дух в града, но лека по лека нещата са се променили. Ключова дума на пресконференцията беше „заедно“. Виктор Янков, фестивален директор на Нощ на музеите и галериите, обърна внимание на успеха на фонд „Специални проекти“. „Работата взаимодействие е нещото, което най-много ми харесва,“ каза той.

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.