Мила Михова в Moleskin
12 август, 2015
Heineken план 14 август
ПЛАН ЗА ПЕТЪК, 14 АВГУСТ
13 август, 2015
Покажи всички

Презентация на Алекс Хед за Wasteland Twinning Network 🗓 🗺

На 12 август от 20:00 в artnewscafe Алекс Хед ще представи мрежата Wasteland Twinning (WTN) http://wasteland-twinning.net/ с особен фокус върху проекта Homey Island. Художникът ще обсъди също така и настоящото си изследване на остров Адата като реакция към идеята на „Пловдив 2019“ островът да бъде превърнат в независимо пространство на неограничена активност.

За да се запознаете с проекта, художникът препоръчва да чуете десетминутното аудио есе Part 01 of Dogged Lands.

Алекс Хед е роден през 1983 г. в Лондон, в момента работи във Великобритания и Берлин. Той е художник с особен интерес към нейерархичните мрежи от художници, изследователи и граждани. Артистичната му практика осъществява срещи между художници и неартисти в рамките на общности и микрообщности, които населяват работната среда на художника. Работата му често включва хора, дискусия и прехвърляне на теоретичното изследване в публични събития.

Wasteland Twinning Network присвоява концепцията за „побратимяване на градовете“ и я прилага за изоставени градски пространства, за да създаде мрежа за паралелно изследване и действия. Чрез подриване на концепцията за побратимяване, която цели да парадира с повече от предсказуемите културни придобивки на града, и чрез изместването на фокуса към изоставени празни места се повдигат нови въпроси за стойността и функцията.

ПРЕЗЕНТАЦИЯТА ЩЕ БЪДЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК.

Събития
artnewscafe Map
Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.