Мила Михова в Moleskin
12 август, 2015
Heineken план 14 август
ПЛАН ЗА ПЕТЪК, 14 АВГУСТ
13 август, 2015
Покажи всички

Презентация на Алекс Хед за Wasteland Twinning Network 🗓 🗺

На 12 август от 20:00 в artnewscafe Алекс Хед ще представи мрежата Wasteland Twinning (WTN) http://wasteland-twinning.net/ с особен фокус върху проекта Homey Island. Художникът ще обсъди също така и настоящото си изследване на остров Адата като реакция към идеята на „Пловдив 2019“ островът да бъде превърнат в независимо пространство на неограничена активност.

За да се запознаете с проекта, художникът препоръчва да чуете десетминутното аудио есе Part 01 of Dogged Lands.

Алекс Хед е роден през 1983 г. в Лондон, в момента работи във Великобритания и Берлин. Той е художник с особен интерес към нейерархичните мрежи от художници, изследователи и граждани. Артистичната му практика осъществява срещи между художници и неартисти в рамките на общности и микрообщности, които населяват работната среда на художника. Работата му често включва хора, дискусия и прехвърляне на теоретичното изследване в публични събития.

Wasteland Twinning Network присвоява концепцията за „побратимяване на градовете“ и я прилага за изоставени градски пространства, за да създаде мрежа за паралелно изследване и действия. Чрез подриване на концепцията за побратимяване, която цели да парадира с повече от предсказуемите културни придобивки на града, и чрез изместването на фокуса към изоставени празни места се повдигат нови въпроси за стойността и функцията.

ПРЕЗЕНТАЦИЯТА ЩЕ БЪДЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК.

Събития
artnewscafe Map
Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар