ОNE ARCHITECTURE WEEK PARTY
9 октомври, 2014
Бойка Огнянова за „Възможният Капан“
12 октомври, 2014
Покажи всички

Плакати за нова българска архитектура

Plakat Kombinat

На три от четирите ни етажа в YOU ARE IN PLOVEDIV ще покажем изложба наречена „Плакати за нова българска архитектура“.

За тази изложба от програмата на седмицата на архитектурата в Пловдив – One Architecture Week – платформата plakatkombinat.com и кураторът Анна Симеонова събират 12 изявени художници – графични дизайнери, автори на плакати и илюстрации. Всеки един от авторите интерпретира развитието на съвременната ни архитектура през последните 25 години – в общо 19 плаката. Обединяваща посока за работата им са добрите примери и промени в архитектурата и цялостната градска среда в България.

Резултатът от този интересен опит за установяване на връзка и път между плаката и архитектурата ще може да бъде видян в галерия YOU ARE IN PLOVEDIV, но и по улиците на квартал Капана в Пловдив между 10 и 31 октомври. Така ще бъде осигурена по-добра и целенасочена база за сравнение и наблюдение от широк кръг публика, а зрителят ще бъде оставен сам да достигне до своята позиция относно линията, която архитектурата у нас следва през последния четвърт век.

Всеки, който пожелае да притежава някои от 19-те плаката – ще има възможност да го закупи на специална цена и в различни формати по време на фестивала One Architecture Week.

Участват: Ясен Згуровски,  Теодор Лихо,  Георги Янков, Николай Младенов, Милен Гелишев, Надежда Комитска, Марян Дзин, Милена Абанос, Стефан Чинов,  Максим Мокдад, Филип Бояджиев и Анна Симеонова.

Откриването е на 10 октомври от 18:30 часа. Плакатите ще могат да бъдат видени до 31 октомври 2014.

(събитието във Facebook)

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар