ОNE ARCHITECTURE WEEK PARTY
9 октомври, 2014
Бойка Огнянова за „Възможният Капан“
12 октомври, 2014
Покажи всички

Плакати за нова българска архитектура

Plakat Kombinat

На три от четирите ни етажа в YOU ARE IN PLOVEDIV ще покажем изложба наречена „Плакати за нова българска архитектура“.

За тази изложба от програмата на седмицата на архитектурата в Пловдив – One Architecture Week – платформата plakatkombinat.com и кураторът Анна Симеонова събират 12 изявени художници – графични дизайнери, автори на плакати и илюстрации. Всеки един от авторите интерпретира развитието на съвременната ни архитектура през последните 25 години – в общо 19 плаката. Обединяваща посока за работата им са добрите примери и промени в архитектурата и цялостната градска среда в България.

Резултатът от този интересен опит за установяване на връзка и път между плаката и архитектурата ще може да бъде видян в галерия YOU ARE IN PLOVEDIV, но и по улиците на квартал Капана в Пловдив между 10 и 31 октомври. Така ще бъде осигурена по-добра и целенасочена база за сравнение и наблюдение от широк кръг публика, а зрителят ще бъде оставен сам да достигне до своята позиция относно линията, която архитектурата у нас следва през последния четвърт век.

Всеки, който пожелае да притежава някои от 19-те плаката – ще има възможност да го закупи на специална цена и в различни формати по време на фестивала One Architecture Week.

Участват: Ясен Згуровски,  Теодор Лихо,  Георги Янков, Николай Младенов, Милен Гелишев, Надежда Комитска, Марян Дзин, Милена Абанос, Стефан Чинов,  Максим Мокдад, Филип Бояджиев и Анна Симеонова.

Откриването е на 10 октомври от 18:30 часа. Плакатите ще могат да бъдат видени до 31 октомври 2014.

(събитието във Facebook)

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.