Food Revolution
Food Revolution
30 май, 2014
Откриване на Проект 0
5 юни, 2014
Покажи всички

Плажният дневник на една кифла

Ина Герджикова - Плажният дневник на една кифла

Когато ни атакуват летните жеги, остават ни малките „спасителни“ радости. Прибягваме до студените питиета, сенките в междублоковите пространства, охладените плодове и насладата от мириса на летните ястия. Други прибягват до мола. За тях е писана „Плажният дневник на една кифла“.

Ина Герджикова пише от 15-годишна. Публикувала е в сериозните ни сайтове за литература, следвала е журналистика в СУ. Появила се онлайн през 2010, „Плажният дневник на една кифла“ остава сериозно актуална и днес. Книгата не претендира да е сериозна литература и въпреки това задава въпроси, на които е трудно да си дадем отговори. „Къде сгрешихме като нация?“ е най-обобщаващ. „Къде е принцът на моите мечти?“ е горе-долу в същата тоналност, в зависимост как сте си подредили приоритетите.

Хубавото на книгата е, че се чете лесно (особено на плажа) и забавлява, без да натоварва. Героините са смешни, тип „сочим ги с пръст“, но най-жалкото е, че всеки един от нас познава архетипа им. Именно затова не са изненадващи бисерите „Мило дневниче, защо има толкова много пясък на плажа? Ноктопластиката ми е съсипана.“ и „Гладна съм, а в капана има само просташка цаца…“ Преди години беше създадена група във Facebook – „Оправете улиците, тези токчета да не са за един ден“. Та така. Приоритети, приоритети.

Лошите неща около тази книга са две. Първото е, че има хубав край. Не е сълзлив, но от него лъха надежда. Хич не е вярно това в истинския живот, да знаете. Второто е, че все още няма специално написана книга за кифльовците.

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.