Фестивал на цветовете в Пловдив
9 септември, 2014
Пресконференция за Нощ 2014
9 септември, 2014
Покажи всички

Обичам те, не те обичам

Павел Найденов е пловдивчанин, Павел Найденов не е пловдивчанин. Павел Найденов е… Довършете сами изречението. Има хора, за които рожденото място е просто отправна точка за последващия номадски път, който им предстои. Павел е един от тези номади.

С пърформанса си „Обичам те, не те обичам“ той прави своето лично обяснение в любов, но и в нелюбов към града, с който той силно се идентифицира – Пловдив. Бермудският триъгълник на България както го нарича той. Град, в който според автора, можеш да се изгубиш безвъзвратно, но е вероятно и да се намериш. А после отново да се изгубиш. Пловдив, който е всичко това, което не е. Който не е нищо от това, което е. Град на конфликти. Град на контрасти. Град, който ми даде и отне всичко, казва Павел. Град, от който, когато си отивам, зная, че ще се върна.

В пърформанса си той композира противоречиви знакови символи от съвременната среда на града. Композицията включва: палми и джамия, показва средата „ричард клайдерман + джаз + чалга“ битуваща в един декър пространство (около Джамията и Капана), пъплища от хора тръгнали на поклонение към Аллах или Исус, с дюнер в ръка. Празноглаво дефилиране и кокошо доминиране. Margg Names синтезира този миш-маш в аудио микс, специално направен за пърформанса. Зрителят-воайор ще наблюдава пърформанса през малък прозорец на мазето, на стара къща в кв. Капана. 21:00, 13 септември.

(събитието във Facebook)

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.