Americanaesoterica 🗓 🗺
28 август, 2015
Фестивален модул TheatAir 2015 🗓
1 септември, 2015
Покажи всички

Николай Урумов учи чужденците кои сме „Ние, българите“ в лятно кино „Орфей” 🗓 🗺

Николай Урумов учи чужденците кои сме "Ние, българите" в лятно кино „Орфей”

Кои сме „Ние, българите“ ще може да научи всеки по време на „Открития урок за чужденци“ на 1 септември (вторник) в лятно кино „Орфей” от 20 часа. Николай Урумов ще се превъплъти в професор Мисирков, за да изнесе една публична лекция, в която ще се застъпят много въпроси като „България на три морета и пет ракии“, „За ползата от айфоните и вредите от айдуците“, „Америка, България и Деня на неблагодарността“. Въобще ще запознае чужденците с някои характерни особености на нашите нрави, култура, манталитет, бит, кухня, история.

Николай Урумов играе главната и единствена роля в моноспектакъла си „Ние българите. Открит урок за чужденци“ по текст на Александър Урумов.  Постановката е изцяло в стил one man show и е вторият съвместен проект на двамата творци след „Лалугер“. Комикът е познат на пловдивската публика и с друг моноспектакъл – „За секса, политиката и други проЗташки неща”.

„Това е един жанр, който няма сюжет, няма някакъв герой, който да търпи някакво развитие. Това не е в онзи аспект „моноспектакъл“ такъв, какъвто ние го познаваме. По-скоро това е шоу. Основното е текстът и начинът на поднасяне, отколкото да има някакви особени режисьорски инвенции“, посочва актьорът.

Събития
Лятно кино ОРФЕЙ Map

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.