Покана SOS Час Внимание!
Национална кампания „SOS! Час внимание!“
3 септември, 2014
Михаела Лещова за #loveplovdiv
4 септември, 2014
Покажи всички

Нещо хубаво се случва в Пловдив


[cml_media_alt id='3789']Heineken_OpenPlovdiv[/cml_media_alt]Всички виждат промяната. Пловдив става все по-хубав и все по-хубав. Ти го виждаш и знаеш, въпреки че за мнозина промените са нещо страшно. А всъщност градът става отворен за всички.

Когато си в Пловдив, усещаш дух, който е нетипичен за другите градове в България. Тук нещата седят иначе. Хората са отворили очите си и търсят красивото. Ако не го намират, създават го. Майсторят. Предават смесицата от етноси, религии, разбирания в творчеството си.

Сърцето на Пловдив бие с по-различен такт. По-бавен. Тупти в Капана. Десетте новооткрити обекта тук забавят ритъма на забързания пловдивчанин, на олисания чужденец. Дали ще си вземат сувенир от YOU ARE IN PLOVEDIV, или ще се бият с чудовища в What a Monstar? А доскоро сградите на тези локации пустееха и бяха заринати в боклуци.

Нещата в Пловдив се случват айляшки. За къде да бързаш толкова в крайна сметка? Отскачаш до Четвъртък пазара, смесваш се с различни хора. И си спомняш, че и през 90-те всички идваха тук за съботно-неделното пазаруване.

[cml_media_alt id='3790']Heineken_Sofia_Stadium[/cml_media_alt]Друго си е да седнеш в сгушеното в Стария град кафене Marocco, да почетеш книга и да побъбриш с хората наоколо сред причудливи скулптури.  Или пък да обсъдиш арт събитията в града в artnewscafe – най-култовото място в последните години… на чието място някога имаше грозна железария. Отиваш в Апартамент 101 и се разбиваш с твоите си хора, заобиколен от изкуство, от музика, от смях.

Сядаш в градската градина, разтваряш в-к Марица и следиш минувачите. А как изглеждаше доскоро само – разбити улици, неподдържани градинки, олющени катерушки. Градът се развива за по-добро. Можеш да го видиш сам – качи се на Бунарджика. Завърти се под Альоша с приятели. Градът, развиващият се град, любимите ни места в него – близкият обновен Дом на културата и далечната Гребна база – можеш да видиш отвисоко. И си казваш „Какво разнообразие!“

Дори всичко да изглежда по-бавно, енергията струи смело. Вълнуваш се, участваш активно, хвалиш всяко едно от тези места. Пловдивчани си обичат градска среда. С ледена бира в ръка глъчта облива нощните ни мигове. И заедно градим по-хубав град, по-жив, по-чист, по-творчески. Именно затова Heineken отдава заслуженото на всеки, който гради новия Пловдив. Открий, снимай, споделяй любимите си места в града ни. Не забравяй да слагаш  #openplovdiv във Facebook, Instagram и Twitter.

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.