Christmas party All Together Now ArtNewsCafe
CHRISTMAS PARTY – ALL TOGETHER NOW @ Stage 51
11 декември, 2014
Artnewscafe Karell Roell
Приятели зад бара: Карел Роел
12 декември, 2014
Покажи всички

ЛЕКИ ФОРМИ НА ОТКЛОНЕНИЕ

ЛЕКИ ФОРМИ НА ОТКЛОНЕНИЕ е резултат от колаборацията между ателие Арт.Е и Марий Росен като автор на поетични текстове.

Срещата на поезията с порцелановите чаши води до леки отклонения и за двете форми. Стихът въздейства върху чашите предизвиквайки понякога по-леки, а понякога по-силни изменения в тяхната цялост. Поетичният текст е намерил нестандартна повърхност за отпечатване и се разпазполага там, където образите, които съдържа в себе си правят най-силна връзка със спецификата на отделната чаша. Така се появяват съвсем нови обекти, в които утилитарност и изкуство са в различни пропорции. Част от тях са скулптурно-текстови форми, а други са пригодни за ежедневна употреба.

Вторият компонент на изложбата е мултимедийна инсталация, представяща резултата от една друга неочаквана среща. Този път между поетичните текстове и изричащи ги пред камера чужденци. Появяват се различни форми на отклонение. Някои от тях засилват въздействието от съдържанието на текста, а други дават съвсем различна перспектива към него. Тази част от изложбата е по идея на Марий Росен и е реализирана в сътрудничество с Албена Баева, артист със завидни постижения в дигиталното изкуство.

Към групата на авторите се присъединява и композиторът Константин Тимошенко, който е създал музикалната среда за „чаената зала“ – пространство, в което посетителите ще могат да изпият чаша топло стихотворение.

(събитието във Facebook)

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.