Sentimental Swingers & Mihail Yossifov Sextet
16 април, 2015
Приятели зад бара: Любомир Ноков
22 април, 2015
Покажи всички

Радина Кърджилова и Явор Бахаров са Ромео и Жулиета в Пловдив

Великата шекспирова трагедия „Ромео и Жулиета“ ще оживее на сцената на Дом на културата в Пловдив на 21 април от 19 часа. В ролите на влюбените от Верона са младите звезди на Театър Българска Армия – Явор Бахаров и Радина Кърджилова.

В емблематичния образ на Меркуцио влиза Георги Къркеланов, а сред главните Монтеки и Капулети са още Веселин Анчев, Ангел Генов, Милен Миланов, Антоанета Добрева-Нети, Илия Добрев, Мирослав Косев, Гергана Данданова, Екатерина Стоянова, Йордан Алексиев. В дойката на Жулиета ще се превъплъти гост-актрисата от Народния театър Албена Колева – дъщеря на големия Тодор Колев.

Авторската музика за спектакъла е на Добрин Векилов-Дони, сценографията – на Нина Пашова, хореографията – на Мила Искренова, сценичният бой – на Камен Иванов. Режисьор на спектакъла е Николай Ламбрев-Михайловски.

„Ромео и Жулиета“ на Шекспир  е неистов вик против враждата, ненавистта и насилието. Ромео и Жулиета се обичат, да. Тяхната любов ни е близка, разбираема, но в нея има още нещо освен огъня, освен полета на чувствата, освен екстаза на взаимността. Нещо свещено, неподвластно на спокойното отражение в душите ни, нещо, което е близко до Христовото разпятие и страдание. Тяхната любов не е просто любов, а някаква съзнателна светла, магнетична лудост. Дарба божия!

Билети от 8, 10 и 12 лева за хитовия спектакъл „Ромео и Жулиета“ на Театър Българска Армия се продават в Билетен център пред Общината.

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.