Капана Фест
Фермерски пазар на Капана Фест 🗓 🗺
27 май, 2015
Game of Thrones V пристига в Пловдив 🗓 🗺
28 май, 2015
Покажи всички

Кино вечери в Стария град 🗓 🗺

От 1-ви до 7-ми юни в Културен Център „Бялата къща“ ще ви поднесем порция от 7 незабравими кино вечери, които не трябва да пропускате. Първо, защото имаме възможността да излъчим 7 от най-добрите заглавия за 2014-та година. Второ, защото Старият град е едно вълшебно място. И трето, защото така се оглеждаме в очите на хората с усет към красивото.

7 дена, 7 филма, 7 повода да научим нещо ново.

01 Юни – „Солта на земята“ – Франция, 2014

солта на земята
Солта на земята е документален портрет на великия бразилски фотограф Себастиао Салгадо и най-новият шедьовър на един от големите майстори на визуалното изкуство Вим Вендерс. Сърежисьор на филма е сина на фотографа, Жулиано. През последните 40 години Салгадо обикаля континентите, като става свидетел на някои от най-важните събития от близката ни история: международни конфликти, глад и изселване. Покъртителните му снимки на човешки съдби са представени из целия свят, но фотографът често е обвиняван, че експлоатира жертвите за собствената си облага.

YouTube / Madman Films - via Iframely

 

02 Юни – „Зимен сън“ – Турция, 2014

зимен сън

Действието се развива сред живописния и грабващ зимен пейзаж на Кападокия, Централна Анадола, в малко селце, полупразно извън сезона. В продължение на повече от три часа филмът проследява местната знаменитост Айдън – актьор, който държи малък хотел с жена си, пише за местния вестник и обмисля идеята да поработи над книга за турския театър. Чрез няколко невероятни епизода, прекрасно написани и изпълнени, зрителят става свидетел на отношенията на Айдън с жена му, наскоро разведената му сестра и местно семейство, негови наематели.

YouTube / Movieclips Film Festivals & Indie Films - via Iframely

 

03 Юни – „Белият бог“ – Унгария, 2014

белият_бог

YouTube / Magnolia Pictures & Magnet Releasing - via Iframely

 

04 Юни – „Гълъб, кацнал на клон, размишлява за битието“ – Норвегия, 2014

Гълъб, кацнал на клон, размишлява за битието

Най-специфичният шведски режисьор от Ингмар Бергман насам, Рой Андершон (Песни от втория етаж) се завръща с една сюрреалистичната комедия, която му донесе Златния лъв във Венеция. Филмът се състои от 39 кратки сцени с абсурдни и комични ситуации. В едната двама неориентирани и неопитни търговци обикалят града, опитват се да продават инвентара си от вампирски зъби и гумени маски и през цялото време се карат като стара двойка. Паралелно с това Карл XII – най-войнственият шведски крал – се появява в наши дни и продължава серията си катастрофални поражения.

YouTube / Cine maldito - via Iframely

 

05 Юни – „Чудесата“ – Италия, 2014

чудесата

„Чудесата“ е вторият филм на Аличе Рорвахер (Corpo Celeste), лична интерпретация на собственото й детство, възхваляваща прекрасните странности на семейството – еднакво способно на любов и унищожение, щастие и отчаяние, често в един и същи момент.

06 Юни – „Левиатан“ – Русия, 2014

левиатан

Левиатан е новият шедьовър на режисьора Андрей Звягинцев (Завръщане, Изгнание). Филмът е авторска интерпретация на историята на библейския Йов, разказана чрез сюжет от съвременна Русия. До Баренцово море, в покрайнините на малък крайбрежен град, където китове понякога навлизат в залива, живее обикновено семейство: Николай, жена му Лиля и техният син тийнейджър Ромка. Семейството е под постоянния тормоз на корумпирания местен кмет, който иска да им отнеме земята, къщата и малкия автосервиз. За да спаси дома си, Николай се обажда на стария си приятел от казармата, който сега е преуспял адвокат в Москва. Двамата заедно решават да отвърнат на удара, като съберат компрометиращи факти за кмета.

YouTube / Movieclips Film Festivals & Indie Films - via Iframely

 

07 Юни – „Племето“ – Украйна, 2014 (18+)

племето

Зашеметяващият дебют на украинския режисьор е сред най-обсъжданите творби на отминалата година.Създаден с въображение и изобретателност, филмът предлага един радикален поглед върху взаимоотношенията в пансион за подрастващи глухи, където действат жестоките природни закони. Сергей е новопостъпилият в училището и ще трябва да открие своя път в йерархията, сблъсквайки се с престъпления и проституция. Той бързо се издига в йерархията на Племето, но когато се запознава с Анна неволно нарушава всички неписани правила на организацията.

YouTube / TIFF - via Iframely

 

* Билети може да закупите на място в Културен център „Бялата къща“, както и да резервирате на телефон 0892 29 38 35.

from to
Събития
Културен център "Бялата къща" Map

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.