Fonoteka Elektrika във VOID
21 октомври, 2016
Премиера на „Черното пиле“ 🗓
26 октомври, 2016
Покажи всички

Искам твоето тяло

Наблюдатели сме в свят, в който е приемливо да боготвориш чуждото тяло, да искаш чуждите тела да ти принадлежат, да боготвориш изваяните тела от рекламите. Малцина си задават въпроса „А дали всъщност не сме в матрица?“ – дали не сме нечия храна, нечие гориво…

Спектакълът „Второ тяло“ задълбочи търсенето на отговора. Великолепната Хоум Шау Тинг изуми зрителите със своята пластичност. Публиката, обгърнала танцьорката в 360-градусов поглед, едва ли е виждала подобна смелост и плавност на движенията. Хореографията на Сия Тия Хуа беше безупречно последвана в залата от светлинна насита за очите, дело на Ultra Combos.

Човеци ли сме или роботи в крайна сметка трябваше да си отговорим, но не сме готови за истината. One Dance Week даде рядката възможност да видим човешките търсения на Тайван, поредно доказателство, че в България съвременният танц има нужда от дефибрилации.

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар