Fonoteka Elektrika във VOID
21 октомври, 2016
Премиера на „Черното пиле“ 🗓
26 октомври, 2016
Покажи всички

Искам твоето тяло

Наблюдатели сме в свят, в който е приемливо да боготвориш чуждото тяло, да искаш чуждите тела да ти принадлежат, да боготвориш изваяните тела от рекламите. Малцина си задават въпроса „А дали всъщност не сме в матрица?“ – дали не сме нечия храна, нечие гориво…

Спектакълът „Второ тяло“ задълбочи търсенето на отговора. Великолепната Хоум Шау Тинг изуми зрителите със своята пластичност. Публиката, обгърнала танцьорката в 360-градусов поглед, едва ли е виждала подобна смелост и плавност на движенията. Хореографията на Сия Тия Хуа беше безупречно последвана в залата от светлинна насита за очите, дело на Ultra Combos.

Човеци ли сме или роботи в крайна сметка трябваше да си отговорим, но не сме готови за истината. One Dance Week даде рядката възможност да видим човешките търсения на Тайван, поредно доказателство, че в България съвременният танц има нужда от дефибрилации.

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.