Скандинавска музика с NORDIC SOUNDSCAPES
31 май, 2017
„Майсторът на комедията“ в Лъки Синема
6 юни, 2017
Покажи всички

Интервю с Martin и Sayulke за Nordic Soundscapes

Хванахме Martin и Sayulke малко да ни просветлят за скандинавската музика. Съвсем лежерно, да си знаем, че сме в Пловдив все пак. Двамата ще забият в Gramophone.

Как се запалихте по скандинавската музика?
С: Първите изпълнители, с които открих скандинавската сцена бяха Royksopp и Trentemoller. Но запалването дойде с култовия албум “Arabian Horse”от любимите ми GusGus, който въртях в mp3 плейъра си.
M: Просто като проверих в един момент, че музиката, която слушам 80% е скандинавска. За момента, тази територия земя е една от най-производителните от към хубава музика, не знам как така.

Какво я отличава?
С: Навярно интересния факт, че в тези слабо населени страни изникват толкова много талантливи (и не толкова) музиканти. Исландия има население колкото Пловдив, а паралел със сцената няма смисъл да се прави.
М: Харесва ми, че има нещо мистично. Музика, която стига много дълбоко в човешката същност. Но за да не звуча много философски ще кажа, че е супер тупца-лупца за парти.

Върху какви стилове се съсредоточавате?
С: Стиловете в днешно време се размиват доста, всеки изпълнител си има индивидуално звучене, което е трудно да се класифицира в даден жанр. Предпочитам широкото название „електронна музика“.
М: Електронните елементи във всики жанрове много обогатяват и това е и предпочитаното звучене в селекцията ми. Нямам един стил музика, като фаворит.

Кой са любимите ви северни банди/изпълнители/DJ-и?
С: Ако ми даваха по 5-так всеки път, когато ми задаваха тоя въпрос, хаха.
М: Kasper Bjorke, Lulu Rouge, Royksopp, The Knife, Fever Ray, Vok, Samaris и още доста.

Как обикновено преминава една Nordic Soundscapes вечер?
С: Марто стартира вечерта с танцувални хитове до към 2ч, след което поемам аз и жуля тупалки до 6-7ч сутринта – става си купончето.
М: Всичко почве добре, докато Самуил не почне да трещи като невидял. С две думи яко парти.

Какво ви предстои?
С: Само хубави неща, като акцента за това лято определено е концерта на GusGus на 11-ти август на Градина. Ще ги слушам за 3-ти път и подгрявам за 2-ри – готов съм и за още 10 концерта, хаха. Шегата настрана, но тези момчета са едни от най-яките live актове в днешни дни.
М: Предстоят летните пускания, които са ми любими. Идеалното място за слушане на тази музика е или в гората на някоя поляна през нощта или на морето преди залез слънце. Та с това искам да кажа, че на морето ни предстоят пускания, а в гората частни партита с наша техника.

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.