Първи уличен карнавал „Пловдив танцува“ 🗓
5 юни, 2015
One Design Week 2015 Вариации на 3D принтиране
ONE DESIGN WEEK 2015: Вариации на 3D принтиране 🗓 🗺
8 юни, 2015
Покажи всички

Интервю с Andy Scot

Andy Scot PLOVEDIV

Andy Scot е псевдонимът на деветнайсетгодишния Андро Матюсън, който е наполовина българин, наполовина шотландец. Роден е в САЩ, учил е в Германия, а понастоящем следва в Пенсилванския университет. Поговорихме си с него за Пловдив и за възможностите пред него като диджей.

Имаш изключително интересна биография за човек на 19 години – дете си на българка и шотландец, роден си в САЩ, живял си в Германия. До каква степен един „космополитен“ млад човек като теб се вдъхновява от Пловдив?

Пловдив като един много стар град, обединяващ множество култури, е идеалното място човек да търси и намери вдъхновение. Въпреки че съм живял около 5-6 години тука, сега като се връщам всяко лято виждам истински колко интересен и културен град е Пловдив, още повече, че сега е Европейска столица на културата. Така като пътувам често между Пловдив, САЩ и Германия, успявам наистина да видя колко прекрасно се развива Пловдив, като един истински европейски град.

От къде идва тази любов към трап и дийп хаус музиката?

В дийп хаус музиката и електронната музика се влюбих за първи път в Германия. Мои съквартиранти се занимаваха сериозно с електронна музика и чрез тях започнах да се ангажирам с нея. А с трап музиката за първи път се срещнах във Филаделфия в първата ми година в колежа там. С приятели отидохме на концерт на RL GRIME и се оказа неповторимо изживяване, което също така ме мотивира да се занимавам по-сериозно с електронна музика.

Освен, че си диджей, също така си и модел. Защо отказа договора в Ню Йорк?

Договора в Ню Йорк за модел отказах по собствено желание, защото приоритетите ми в САЩ са ученето ми в колежа и електронната музика, а да бъда модел не остава много време, но продължавам да се занимавам на по-аматьорско ниво.

Предстоят ти доста участия това лято в Пловдив, а и не само. Кои са те?

Първото ми участие в Пловдив това лято е в събота на Open Air @ Sahat Tepe. След това на 11 юни имам участие в Gramophone, а на 19 юни съм на Shake That Хълм.  Едновремменно провеждам разговори с Incubator и Wake Up Festival за мои участия в близкото бъдеще. Вероятно е да имам и представление в Щотландия към края на юли.

Пловдив беше обявен официално за Европейска столица на културата за 2019. Би ли се включил в някой от фестивалите, които предстоят?

С удоволствие! Винаги обичам да се връщам в Пловдив.

SoundCloud / AndyScot - via Iframely

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар