Първи уличен карнавал „Пловдив танцува“ 🗓
5 юни, 2015
One Design Week 2015 Вариации на 3D принтиране
ONE DESIGN WEEK 2015: Вариации на 3D принтиране 🗓 🗺
8 юни, 2015
Покажи всички

Интервю с Andy Scot

Andy Scot PLOVEDIV

Andy Scot е псевдонимът на деветнайсетгодишния Андро Матюсън, който е наполовина българин, наполовина шотландец. Роден е в САЩ, учил е в Германия, а понастоящем следва в Пенсилванския университет. Поговорихме си с него за Пловдив и за възможностите пред него като диджей.

Имаш изключително интересна биография за човек на 19 години – дете си на българка и шотландец, роден си в САЩ, живял си в Германия. До каква степен един „космополитен“ млад човек като теб се вдъхновява от Пловдив?

Пловдив като един много стар град, обединяващ множество култури, е идеалното място човек да търси и намери вдъхновение. Въпреки че съм живял около 5-6 години тука, сега като се връщам всяко лято виждам истински колко интересен и културен град е Пловдив, още повече, че сега е Европейска столица на културата. Така като пътувам често между Пловдив, САЩ и Германия, успявам наистина да видя колко прекрасно се развива Пловдив, като един истински европейски град.

От къде идва тази любов към трап и дийп хаус музиката?

В дийп хаус музиката и електронната музика се влюбих за първи път в Германия. Мои съквартиранти се занимаваха сериозно с електронна музика и чрез тях започнах да се ангажирам с нея. А с трап музиката за първи път се срещнах във Филаделфия в първата ми година в колежа там. С приятели отидохме на концерт на RL GRIME и се оказа неповторимо изживяване, което също така ме мотивира да се занимавам по-сериозно с електронна музика.

Освен, че си диджей, също така си и модел. Защо отказа договора в Ню Йорк?

Договора в Ню Йорк за модел отказах по собствено желание, защото приоритетите ми в САЩ са ученето ми в колежа и електронната музика, а да бъда модел не остава много време, но продължавам да се занимавам на по-аматьорско ниво.

Предстоят ти доста участия това лято в Пловдив, а и не само. Кои са те?

Първото ми участие в Пловдив това лято е в събота на Open Air @ Sahat Tepe. След това на 11 юни имам участие в Gramophone, а на 19 юни съм на Shake That Хълм.  Едновремменно провеждам разговори с Incubator и Wake Up Festival за мои участия в близкото бъдеще. Вероятно е да имам и представление в Щотландия към края на юли.

Пловдив беше обявен официално за Европейска столица на културата за 2019. Би ли се включил в някой от фестивалите, които предстоят?

С удоволствие! Винаги обичам да се връщам в Пловдив.

SoundCloud / AndyScot - via Iframely

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.