BouBou – Run feat. Angi (Taffo Velikoff Remix)
24 ноември, 2015
ALL TOGETHER NOW vol. 3
15 декември, 2015
Покажи всички

Интервю с Георги Дойчев

PLOVEDIV е концепция за и от младите хора. Именно затова в кафене-галерията ни на ул. Куртевич 3 даваме шанс на онези имена, за които сме сигурни, че ще чуваме и занапред. Георги Дойчев е на 18 години, родом е от Пловдив. Черното е неговият цвят и усещаме тъмнината в първата му самостоятелна изложба, Bulgarian Youth. 

Какво е за теб Bulgarian Youth?
За мен българската младеж е едно супер голямо предизвикателство, с което се сблъсквам за жалост абсолютно всеки ден – като започнем от „батките“, минем през наркоманизираните пубери и стигнем до „леките“ момичета. Точно затова се вдъхнових да направя тази фото изложба, за да покажа какво точно е самата младеж, но разбира се има и много хора, които не спадат в тези класации на гнусната долна среда в младото общество.

Мислиш, ли че гласът на младите е без значение? Като че ли никой не се интересува от вашата гледна точка за това какви сте и защо сте такива.
Мнението на младите се чува само и единственно от самите тях, никой друг не го грее какво мислят или какво искат да направят в полза на нещо, но все пак това е България – тук всеки живее за себе си и никой не желае добро или най-вече успех на другия. Много мразя, когато по-възрастни хора почват да ни мъмрят какви сме били и какви ще станем, а то малко или много е заради тях, защото никой не обръща внимание на младежта или внимание на проблеми свързани с тях.

Изложбата ти е вдъхновена от улиците на града. Какво друго в Пловдив те кара да твориш?
В града има много грозни гледки и места, които мен ме надъхват да правя подобни проекти, за да покажа това, което всеки си обръща главата и казва, че е работа на други хора.

През 2019 ще бъдем Европейска столица на културата. Какво мислят съучениците ти например за подобна инициатива?
За мен е чест да живея в Пловдив, градът е моята муза. Повечето от младежта съм забелязал, че не обръща внимание, но това е в техен минус.

снимка: Радост Иванова

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.