Зелен бръмбар под дъжда
28 май, 2012
Забава на децата: за Бала. На децата.
30 май, 2012
Покажи всички

За вас са проститутки и забрадки, за мене са деца

Много кудкудякате, но яйца няма.

Стига сте наричали децата проститутки. Задавихте социалните медии с хапливи напъни за оригиналност относно абитуриентските балове. Да, на мене също са ми смешни част от дрехите на випуск 2012, но проститутки децата (ни/ми) няма да нарека.

Вие сте проститутките. До (заголен) крак. Децата с какво са виновни, че ги обгазяваме с визуално повръщано? Tе сами решават какво да облекат в тази съдбовна според тях вечер. Всичко обаче е в следствие на нашето разбиране за стил. Извинявайте, ама ако бащата и майката са диви селяндури (не селяни, а селяндури), то е много вероятно и отрочетата да следят последните писъци на бостан котюра. Не може идолите им да са по зърна в клиповете си и изведнъж ние да прихнем да им се смеем, че видите ли безвкусни са. Къде тези деца са видели скромна рокля от плат, който не напомня застрашено животно? Момчетата пък ходят и с дънки на бала си. С дънки! На официално събитие. И как да не се чудим, къде сме видели стилно облечен съвременен певец или актьор в ежедневието си? Никъде.

На другия полюс пък едно момиче се бори за правото си да ходи със забрадка в училище. Чак се налага КЗД (Комисията за защита от дискриминация) да се намеси. Детето от село Горно краище е подложено на натиск от страна на училището да не идва със забрадката на главата си. Ама по цици на бала може… Ако доводът им е на религиозна основа, редно е да погледнат към най-близката икона изобразяваща Дева Мария, която за всеобщ шок и ужас е с покрити коси.

Последно какво искаме от децата ни? Да са облечени или да са голи?

А от нас, мили випускници,  идва пожеланието да бъдете оригинални, с щипка саморедакция. Добре дошли в света на възрастните!

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

3 Comments

  1. Mimi каза:

    Симеон, уви, е прав! За тези тоалети, прически,обувки и импланти някой е платил. Най-вероятно мама и тате. Горди до пръсване, че „щерката Ше е по-така“, „Ше ги ТУРНЕ в малкия джоб Сичките“. Най-вероятно не с оценките от дипломата. С тоалетчето.
    Аз имам две дъщери, те бяха абитуриентки също. Минах през кошмара на „бутикови“ рокли тип гол гръб без предница…и излязох от него. Простичко обясних, че искам да могат един ден да покажат снимки на децата си, без да се червят от неудобство. И се опитах да покажа разликата между шик и кич. При мен се получи…

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.