Месец на Португалското кино в клуб Библиотеката
Месец на португалското кино в клуб „Библиотеката“
3 ноември, 2014
MFM Unheard
MFM Unheard
11 ноември, 2014
Покажи всички

„Достъп на независимите културни оператори до общинската инфраструктура за култура“

Дебати Лотос

Първият дебат от Програма на Дебати / Лотос в рамките на проект „Българска мрежа за граждански диалог“ ще се състои днес от 18:00 в зала „Лотос“ (ул. „Христо Г. Данов“ 34). Той е на тема „Достъп на независимите културни оператори до общинската инфраструктура за култура“. Входът е свободен.

Целта на дебата е да обсъди въпроси относно употребата на общинската инфраструктура за култура, административните наредби и регламенти, както и какъв е досегашният опит на независимите културни оператори в тази сфера и дали може да се подобри моделът на работа.

Участници в дебата:

Модератор:

  • Виктор Янков, фестивален директор „Нощ на музеите и галериите – Пловдив“

Дебатьори:

  • Илиан Иванов, директор, Дирекция „Правно норамтивно обслужване“, Община Пловдив
  • Ива Гешева, директор Дом на културата „Борис Христов“
  • Веселина Сариева, директор фондация „Отворени изкуства“
  • Десислава Христозова, артмениджър – събития и фестивали, Община Пловдив
  • Емил Миразчиев, директор сдружение „Изкуство Днес“
  • Мария Стоянова, зам.-председател на КАБ

„Българска мрежа за граждански диалог“ е инициатива на Център за култура и дебат „Червената къща“. Целта е създаването на национална Мрежа за дебати, която да обединява организации, работещи за развитието на активна гражданска среда чрез организирането на публични, отворени дебати и дискусии на обществено значими теми.

Част от мисията и задачите на фондация „Отворени изкуства“ е да работи именно за развитието на градската среда и гражданската активност като организира и поощрява диалога между хора в сфератана културата. Проект на фондацията в тази насока бе „Беседка за града“ от 2013 г., организиран съвместно с Artnewscafe и Судио 8 ½, в който в дискусионен и презентационен формат се разглеждаха урбанистични теми.

На базата на опита и готовността за развитие в тази сфера фондация „Отворени изкуства“ бе поканена за партньор на проекта „Българска мрежа за граждански диалог“, като от своя страна, разпознавайки формата за смислен и важен за развитието на гражданската позиция и активност в Пловдив, фондацията формулира четири ключови теми касаещи развитието на културния живот в града.

„Дебати / Лотoс“ е инициатива, с която фондация „Отворени изкуства“ ще се стреми да поощри развиването на дискусионната среда в града.

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.