Скандинавско електропоп парти №4
26 декември, 2013
Аналогови мелодии
22 януари, 2014
Покажи всички

Десислава Христозова за затритите графити

Свързахме се с Десислава Христозова, артмениджър по Културен календар на Община Пловдив, относно затриването на графитите в подлеза на Чифте баня: „Вчера късно вечерта преглеждах пресата през телефона си и се натъкнах на линк. Буквално онемях, не знаех как да реагирам и как е възможно, защото преди три дни минах от там и всичко си беше наред с подлеза. Да не говорим, че това бе първият графити арт фест за стрийт култура, който се проведе в Пловдив с артисти от цялата страна. Дори Рик Рос се снима в Пловдив, наметнат с българското знаме на фона на графитите. Все още не знам какво се е случило и как се е стигнало до това решение, но все пак не съм аз човекът, който може да реши подобно нещо. Аз помагам, за да се случват фестивалите по най-добрия начин, но е добре да опазваме това, което сме създали с респект към творчеството. Подлезът не е застрахован от повторно безцелно драскане от случайни минувачи. За жалост.“

Изумени сме от варварството на екипите на Чистота. Все още не е ясно защо е извършено злодеянието и кой го е поръчал. Неясно е и дали ще има наказани.

снимка: Yorgos Papadopoulos

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.