Нерецензия на „Лирика и педератуси“ на Иво Димчев
13 юли, 2017
pLOVEdiv и неговите вдъхновени млади „творци“
25 юли, 2017
Покажи всички

Да върнем картините в Музея

„Да върнем картините в Музея“ е апел за дарение – организиран от Фондация „Отворени изкуства“ и минаващ под шапката на фестивала НОЩ/Пловдив. Целта е реставрацията на 20 непоказвани досега картини, част от фонда на Регионален етнографски музей – Пловдив. Кампанията ще продължи до 5 септември, като целта й е да събере минималната необходима сума от 3 800 лева за възстановяването на платната.

Платната, в момента в лошо състояние и имащи нужда от спешна реставрация, са на именитите Енчо Пиронков, Анастас Стайков, Дарена Георгиева, Петко Владов, Елза Гоева, Колю Витковски и др. Картините показват бита, делника и празника в българската култура на 20-ти век – музиката, пазара и панаирите, розобера, жътвата, коситбата, бакърджийството, самарджийтството и др. Работите изобразяват начина на живот, като принадлежността им към колекцията на Етнографски музей е рядка възможност да се покажат в контекста и на други обекти и предмети от това време.

Дарение можете да направите тук.

 

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар