Нерецензия на „Лирика и педератуси“ на Иво Димчев
13 юли, 2017
pLOVEdiv и неговите вдъхновени млади „творци“
25 юли, 2017
Покажи всички

Да върнем картините в Музея

„Да върнем картините в Музея“ е апел за дарение – организиран от Фондация „Отворени изкуства“ и минаващ под шапката на фестивала НОЩ/Пловдив. Целта е реставрацията на 20 непоказвани досега картини, част от фонда на Регионален етнографски музей – Пловдив. Кампанията ще продължи до 5 септември, като целта й е да събере минималната необходима сума от 3 800 лева за възстановяването на платната.

Платната, в момента в лошо състояние и имащи нужда от спешна реставрация, са на именитите Енчо Пиронков, Анастас Стайков, Дарена Георгиева, Петко Владов, Елза Гоева, Колю Витковски и др. Картините показват бита, делника и празника в българската култура на 20-ти век – музиката, пазара и панаирите, розобера, жътвата, коситбата, бакърджийството, самарджийтството и др. Работите изобразяват начина на живот, като принадлежността им към колекцията на Етнографски музей е рядка възможност да се покажат в контекста и на други обекти и предмети от това време.

Дарение можете да направите тук.

 

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.