Plovdiv Wolves
Пловдивските вълци
19 октомври, 2014
Десислава Шишманова гостува в Молескин
Десислава Шишманова в Moleskin
28 октомври, 2014
Покажи всички

Гергана Табакова

Gergana Tabakova 01

Представяме ви Гергана Табакова. Прекрасната ѝ усмивка озарява Пловдив. Талантът ѝ ни зарежда с положителни емоции. Разказва ни за себе си и защо се включва в The Andy Warhol Art Exchange.

От колко време се занимаваш с изкуство?

От много малка, 4-5 годинки, съм започнала с рисуването, буквално навсякъде. Майка ми и баща ми са художници и реално това не беше нещо ново за мен. Нямах проблем да стоя сама, с моливи и хартия се забавлявах повече от всичко. На 6 годинки направих първата ми скица на човек, тогава майка каза, че имам страхотно виждане. Повечето ми картини са абстракции и геометрични фигури, наподобяващи африканско, индиански и български шевици. През 2002 бях приета в художествено училище. Имах невероятни преподаватели, научиха ме на доста неща. През 2007 бях приета в Художествената Академия в Пловдив. Средата ме научи да уважавам колегите художници и начина им на мислене. В момента желая собстено ателие, в което да творя. Все още го търся.

[cml_media_alt id='4049']Gergana Tabakova 02[/cml_media_alt]Защо реши да се включиш в обмяната на изкуство, организирана от Absolut? 

Реших да се включа, защото за мен това е нещо ново и изключително интересно. Рядко се предлага такава възможност и вярвам, че трябва да има кореспонденция между творците от различни държави.

Защо подбра тази творба?

Всъщност аз нарисувах картината специално за този обмен. Тя представлява Жена с Еленска Глава, това не е маска, а живо животно, има символи и е в син цвят, напоследък същността ми се изразява чрез синьото. Тази картина е израз на идея, зародила се в мен още преди една година. Избрах точно нея, защото за мен този обмен изразява една мистерия и лека загадъчност спрямо същността на този от другата страна. Това, което аз бих могла да изразя в случая чрез същността на Елена. Реално олицетворявам хората с животни, запознавайки се с тях. Случи се след един мой сън. И от тогава, доста забавно и мистериозно индианското в мен се събуди.

снимка: Милен Гелишев

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.