Интервю с Phillip Krus
8 март, 2016
Светът около мен 🗺
21 март, 2016
Покажи всички

Второ издание на „Въведение в съвременното изкуство“ в Пловдив 🗺

С голямо нетърпение чакаме второто издание на „Въведение в съвременното изкуство“ в Пловдив. Образователният курс ще включи пет лекции и практически занятия с водещ изкуствоведът Весела Ножарова, които ще се проведат на 2, 9, 16, 23 и 24 април. Мястото на провеждане на всички лекции е „Галеро“, ул. „Екзарх Йосиф“ 16, ет. 4.

ПРОГРАМА

02.04.2016 – Основни течения в съвременното изкуство след Втората световна война

09.04.2016 – Еволюция на живописта и скулптурата след „края на изкуството“

16.04.2016 – Източноевропейско съвременно изкуство след 1989 г.

23.04.2016 – Българското съвременно изкуство между локалното и глобалното

24.04.2016 – Лекцията ще съчетава уъркшоп и отворена дискусия върху съвременното изкуство

С второто издание на Образователен курс Пловдив организаторите от фондация „Отворени изкуства“ и галерия SARIEV Contemporary стартират и новата инициатива Клуб „Въведение в съвременното изкуство“, който цели изграждане на мрежа и поддържане на целогодишен контакт с участниците в курса и интересуващите се от съвременно изкуство в Пловдив. Членовете на клуба ще имат възможност да участват в ексклузивни срещи с художници и куратори, турове в изложби, ще получават също така достъп до различни материали, книги и каталози. С клуба се цели и създаването на неформална среда за дискусии и обмен на информация и идеи. Членството в клуба ще бъде напълно безплатно и записването ще става по мейл и на място по време на лекциите от Образователен курс Пловдив.

Всички лекции са с вход безплатен и с предварително записване на [email protected].

 

Събития
Map
Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.