Ханя Янагихара – Малък живот
Ханя Янагихара – „Малък живот“
16 юни, 2018
Перо от Древна тишина
Светлина Трифонова – „Перо от Древна Тишина“
30 юни, 2018
Покажи всички

Лилия Йовнова – „Моментът преди порастване“

Моментът преди порастване

Дебютите са сериозно нещо, защото те представят пред света и често остават най-доброто творчество. Поетесата Лилия Йовнова (р. 1999) използва силен език, без той да е натрапчив. И именно това прави дебютната ѝ стихосбирка „Моментът преди порастване“ необходимост.

Стиховете на Йовнова са ту закачливи, ту преминали през призмата на сериозността. Със сигурност са ѝ помогнали да порастне – но моментът преди това порастване е споделен, той е наш, общ. И дълъг. По-дълъг от очакваното. Уменията ѝ ще ни отнесат и в зрелостта, но засега е рано да мислим за нея. Нека се потопим в този момент, преди да осъзнаем, че има по-голям товар на плещите ни. Отговорността към себе си.

***
Съжалявам за всичките стихотворения.
Дължа извинение и на двама ни.
Ти не заслужаваше толкова много.
Аз не заслужавах толкова малко.

„Моментът преди порастване“ е издадена от „Жанет 45“. Художникът Калоян Зарков представя рядко добра корица за родното книгоиздаване. Получава съпътстваща награда в категория поезия за дебютна литература Южна пролет 2018 г. Стихосбирката е много добър спътник в лежерните пловдивски дни.

Симеон Тодоров
Симеон Тодоров
Създател на PLOVEDIV. Учител. Избран за един от 40 до 40 в класацията на Дарик за успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.